Na een heerlijke zomervakantie zou ik beginnen met een nieuwe baan. Van parttime naar fulltime werken en van werken aan het bed naar een kantoorbaan. Een grote verandering dus. En voor mij dé STAP om dan ook ALLES te veranderen. In een opwelling mailde ik naar PTSK voor meer informatie. Timar belde me op en we maakten een afspraak.

Ik vertelde hem dat ik alle diëten heel gedisciplineerd heb gevolgd: Sonja Bakker, koolhydraat-arm, momentum om vervolgens weer terug te vallen in het oude vastgeroeste patroon. Ik zei tegen Timar: “hele volksstammen eten brood, ik wil ook gewoon brood kunnen eten zonder meteen aan te komen” “Jij mag gewoon brood eten,” zei hij tegen mij. “Het gaat erom dat je het ‘goede’ eet in de juiste hoeveelheden.”

Reptielenbrein

Timar heeft mij geleerd dat je, wil je een fit en krachtig persoon zijn, niet alleen je eten aan moet passen. Focus op je doel, neem een stap per keer en richt je aandacht op een ding in plaats van 100. Timar liet me inzien dat er zoiets was als een reptielenbrein( de stem die in je hoofd zit) zeg “jemig, die raakt maar niet uitgeschakeld, zelfs nu niet, maar ik heb er controle over.” Hij liet me kennismaken met mijn zogenaamde ‘innerstance’ oftewel, je innerlijke houding. Dit ga ik niet verder uitleggen. Meld je aan en er gaat een wereld voor je open.

Het 1-op-1 traject van zes maanden vloog voorbij. Ik heb nu een vast ritme in me leef en eetpatroon , ben dertien kilo afgevallen en fitter dan ooit. Maar wat ik veel belangrijker vind is dat ik me krachtig genoeg voel om het terugvallen te voorkomen en mocht ik onzeker worden, dan weet ik nu wat mijn zwakte is. Ik weet hoe ik dat kan aanpakken. Focus focus focus! PTSK en Timar, dankjewel voor deze zes maanden!

Het was zwaar en toch ook weer niet. Intensief, uitdagend, verhelderend, leerzaam, gezellig, verslavend ,veilig en vertrouwd.

Sportieve groet,
Maaike